top of page
fullsizeoutput_199.jpeg
Medlemsemblem NYF  2024.jpg

Yoga i låven

Om Main Haslestad Hansen, eier og driver av Yoga i låven

Så hyggelig at nettopp du har tatt deg tid til å titte innom siden min. Her kan du lese litt om hvordan jeg gikk fra en hektisk hverdag som eiendomsmegler til å bygge opp min egen lille bedrift og hverdag som yogalærer.

Etter mange år med stress og ryggplager så sa kroppen stopp våren 2013  og  jeg gikk sykemeldt i lang tid. 

Jeg var inn og ut hos forskjellige behandlere og fikk hjelp der og da, men jeg trengte et verktøy som jeg kunne bruke i hverdagen. Noe som kunne hjelpe meg i å slappe av.  På min søken etter det ble jeg gjort oppmerksom på medisinsk yoga via en kollega som hadde gode erfaringer med det. Jeg begynte på et kurs og det ble vendepunktet for meg. Etter år med smerter i ryggen, migreneplager, søvnproblemer og lite energi, sov jeg for første gang gjennom hele natta allerede etter første timen med MediYoga. Bare det å kjenne pusten i kroppen gjorde godt. Jeg hadde virkelig ikke pustet ordentlig på mange år.​​​​​​​​​​

Etter et par kurs begynte jeg å merke endringer ellers i kroppen også. Ryggen var mer fleksible, ikke så stiv og vond som den vanligvis var.  Jeg ble mer tålmodig og fikk mer energi. Men det beste var at jeg forstod at jeg ikke kunne vende tilbake til mitt "gamle" liv og utsette meg selv for det stresset det medførte. 

Jeg hoppet ut i det og tok grunnstudiet anatomi og fysiologi for så å søke meg videre inn på MediYoga instruktørutdanningen. Høsten 2015 ble jeg instruktør og våren 2016 startet jeg opp med å instruere mindre grupper i MediYoga i en barnehage på Sem.

Høsten 2016 tok jeg coach utdanningen i stress og utbrenthet.

Desember 2018 ble jeg diplomert yogaterapeut- og yogalærer i MediYoga, en 2 årig utdanning. 

Siden vi bor på en gård og gårdsdriften er noe endret for flere generasjoner siden, så vi muligheten til å gjøre om det gamle høyloftet til et yogastudio. Sommeren 2016 stod låven ferdig og her holder jeg i dag alle mine yogakurs. 

Underveis i prosessen fikk jeg mitt første møte med gongspilling. Jeg ble så bergtatt at jeg meldte meg på gongspillerkurs. Nå har jeg flere workshops med MediYoga og Gong-bad(som du kan lese mer om under Gong-bad fanen).

Jeg er så takknemlig for at jeg har fått denne fantastiske muligheten hvor jeg formidler dette flotte verktøyet, som yoga er, videre til andre.

Mine utdanninger innenfor yoga er:

*950h MediYogaterapeut og lærer. 

*Coach i stress og utbrenthet.

*MediYoga Gravid.

*MediYoga Kidz.(Yoga for barn)

*Bevisst pust instruktør.

*Restorativ Yoga og Yoga Nidra.

*Holistisk Yogalærer

*Yogaterapeut i møte med stress, angst, depresjon og traumer

*YinYoga 75 h. Yin Yang Yoga Academy

* Gongspiller

Hvis du lurer på noe er det bare å ta kontakt med meg, enten på tlf: 412 47 887 eller mail post@yogailaaven.no 

Beste hilsen Main

bottom of page